Hva er Padel?

Padel er en spennende racketsport som forener squash og tennis. Banen, omtrent en tredjedel av en tennisbane, har glass- og stålnettvegger, som gir spillet en unik karakter. Padel spilles hovedsakelig i double-format, og fokuserer på samarbeid og kommunikasjon mellom to spillere på hvert lag. Oppdag gleden ved padel, en voksende sport som gir både moro og utfordringer.

Hvordan spiller man Padel?

Poengsystemet stammer fra tennis, og veggene rundt banen kan benyttes i spillet. Racketene som benyttes i padel er uten strenger. Ballen er som tennisball, men med et litt lavere trykk. Padel er en sport som passer alle aldre og ferdighetsnivåer. Man får raskt mestringsfølelse, det er sosialt og gir deg en god treningsøkt.

Hvordan ble Padel til?

Padel har sitt opphav fra en mindre populær form for tennis kalt platform tennis. Enrique Concuera bestemte seg i 1969 for å bygge om squashbanen som han hadde i hjemmet sitt med elementer fra platform tennis. I denne prosessen lagde han det han kalte for “Paddle Corcuera”. Forretningsmannen Alfonso Hohenlohe-Langenburg, som var Enrique’s spanske venn, falt pladask for den nye sporten, og bestemte seg for å bygge Spanias to første padelbaner i Marbella i 1974.

Etter en noe treg start i Spania så har sporten eksplodert de siste 25 årene. I dag er det mer enn 5 millioner padelspillere i Spania! I 1975 tok Julio Menditeguy sporten med seg fra Spania til Argentina, og det er flere registrerte padelspillere enn fotballspillere i landet. Europa har virkelig fått opp øynene for Padel! I Sverige har Padel hatt en enorm vekst hvor de nå har mer enn 4500 padelbaner. 

I Norge er det etablert ca. 250 padelbaner pr. januar 2022, og det er flere padelanlegg under planlegging og etablering.

Profesjonelle padelspillere deltar i World Padel Tour (WPT) som kan sammenlignes med ATP/WTA for tennis. Det arrangeres også VM og EM, og det er mange krefter i sving for at Padel kan bli OL-gren i 2028.